İSTANBUL’UN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN LEZZETLERİNDEN…HACI ŞERİF – DONDURMALI SICAK İRMİK HELVASI


İSTANBUL’UN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN LEZZETLERİNDEN…HACI ŞERİF – DONDURMALI SICAK İRMİK HELVASI-


Dondurmalı İrmik Helvası Hacı Şerif
Rüstem Paşa Camii’nden çıkıp da kendimizi lezzetlerin birer birer sergilendiği yollara attığımızda, canım yavaş yavaş birşeyler yemek istiyordu. Deniz’le birbirimize aynı anda baktık. Ve o bana sordu:
- Tatlı?
- Yerim.
-  O zaman seni enfes bir yere götürücem. Sürpriz dedi.


Eminönü’nde yemek mekanı olarak ben bir Hamdi Restaurant’ı bilirim. Enfes manzara Gaziantep mutfağı lezzetlerinden tatmak için güzel ve turistik bir mekan. Tatlı konusunda ise bir tek baklava yapıyorlar. Baklava sevenler için güzel bir alternatif olsa da Deniz benim baklava sevmediğimi bildiğinden oraya gitmeyeceğimiz kesindi.  Hemen hemen herkesin bildiği tarihi Hafız Mustafa’da pek sürpriz bir mekan değildi. Ben nereye gittiğimizi merak ede ede yürümeye devam ederken. Deniz sordu.
- İrmik Helvası sever misin?
- Evet.
- Peki, dondurma?
En sonunda Mahmutpaşa’ya doğru çıkmadan gideceğimiz noktaya gelmiştik. Hacı Şerif, Dondurmalı Sıcak İrmik Helvası… Hayatımda yediğim en güzel lezzetlerden birine henüz rastlamış olmak beni üzse de kafamdan burayı herkese söylemeli diye geçiriyordum.
Hacı Şerif ve onun Dondurmalı Sıcak İrmik Helvası’nın hikayesi 1938 yılında Denizli’de başlamış. Şerif Helvacı’nın asıl mesleği olan şekercilik serüveninin başlaması ile İstanbul’a Dondurmalı Sıcak İrmik Helvası’nın ulaşmasının arasında tam 73 sene varmış.
Hacı Şerif’in küçücük dükkanı içerisinde bir tezgahın içinde sıcak irmik helvası… Dumanı üzerinde …Hemen yan tarafında da keçi sütünden dondurma var. Hacı Şerif amblemli plastik kapların içerisinde altta dondurma üstte irmik şeklinde servis ediliyor. Kaşığı sıcak irmiği dokundurup ağzına bir atıyorsun içinden kaynak gibi buz gibi dondurmanın tadına varıyorsun.
Burada bu tatlıdan başka bir şey yok. Olmasın da zaten.
Ufak ama güzel dekore edilmiş; köklülüğünü gösteren, naif bir dükkan.
Bu durumda sizin de bu enfes lezzeti tatmanız için bir an once Eminönü’ne gitmek için bir fırsat yaratmanız gerekiyor. Benden söylemesi… 
Hacı Şerif
Yeni Cami Cad. No:19 Eminönü / İSTANBUL  
Tel: 0212 511 81 66

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar